top of page
Deliciousbyjoma
Se profil i appen
Vegansk ostekake med gelélokk
Dersom du trodde at man som veganer må ostekake med gelélokk, må du tenke om igjen! Denne ostekaken har sprø kjeksbunn, søtt kremfyll og et lag med frisk gele på toppen. Pyntes med det man måtte ønske av bær 🍓🍒🫐
Lag den gjerne dagen før den skal serveres, slik at geléen får sette seg over natten.
Til denne oppskriften trenger du springfrom ca. str 20-22.
#Middels #Dessert #Snacks #Gourmet #Vegetar #Vegan #Plantebasert #Glutenfri #Kake #Påske #Bursdag #17. mai #Sommer #Vår
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
12 t
Passiv
13 t
Total
Ingredienser
150 g Plantemargarin
200 g Digestive kjeks
150 g Plantebasert kremost
4 spiseskje Melis
3 dl Gryr matfløyel
Blåbær etter smak
Physelias etter smak
12 posjoner
Slik gjør du
Smelt plantemargarinen
1.
Knus digistive kjeks og hell over i springfrom
2.
Hel den smeltede plantemargarinen over den knuste kjeken og bland sammen til alle kjekssmulene har fått smør på seg. Bruk en skei eller slikkepott til å fordele dem jevnt i springformen og trykk dem fast. Sett springformen til side.
3.
Smelt geléet en gryte på middels varme
4.
Stivpisk gryr matfløyel og vend inn den plantebaserte kremosten og fire toppede skjeer melis. Fordel jevnt i springformen og sett den kald i påvente av gelélokket
5.
Når geléen har smeltet helt tas den av platen og avkjøles. Den skal avkjøles til den nesten begynner å stivne igjen. Når man er kommet til punktet hvor man må røre i den for å holde den flytende helles den på kaken
Tips: for å ikke ødelegge laget med krem bruker jeg en suppeøse til å helle geléen på kaken. Da får jeg fordelt den jevnt, samtidig som det ikke blir hull i geléen.
Sett kaken kald i kjølskap over natten.
6.
Pynt med valgfri bær og evt. andre godsaker før servering.
7.
bottom of page