top of page
Deliciousbyjoma

Deliciousbyjoma

Se profil i appen

Vegansk ostekake med gelélokk

Dersom du trodde at man som veganer må ostekake med gelélokk, må du tenke om igjen! Denne ostekaken har sprø kjeksbunn, søtt kremfyll og et lag med frisk gele på toppen. Pyntes med det man måtte ønske av bær 🍓🍒🫐

Lag den gjerne dagen før den skal serveres, slik at geléen får sette seg over natten.

Til denne oppskriften trenger du springfrom ca. str 20-22.

#Middels #Dessert #Snacks #Gourmet #Vegetar #Vegan #Plantebasert #Glutenfri #Kake #Påske #Bursdag #17. mai #Sommer #Vår

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

12 t

Passiv

13 t

Total

Ingredienser

150 g Plantemargarin

200 g Digestive kjeks

150 g Plantebasert kremost

4 spiseskje Melis

3 dl Gryr matfløyel

Blåbær etter smak

Physelias etter smak

12 posjoner

Slik gjør du

Smelt plantemargarinen

1.

Knus digistive kjeks og hell over i springfrom

2.

Hel den smeltede plantemargarinen over den knuste kjeken og bland sammen til alle kjekssmulene har fått smør på seg. Bruk en skei eller slikkepott til å fordele dem jevnt i springformen og trykk dem fast. Sett springformen til side.

3.

Smelt geléet en gryte på middels varme

4.

Stivpisk gryr matfløyel og vend inn den plantebaserte kremosten og fire toppede skjeer melis. Fordel jevnt i springformen og sett den kald i påvente av gelélokket

5.

Når geléen har smeltet helt tas den av platen og avkjøles. Den skal avkjøles til den nesten begynner å stivne igjen. Når man er kommet til punktet hvor man må røre i den for å holde den flytende helles den på kaken

Tips: for å ikke ødelegge laget med krem bruker jeg en suppeøse til å helle geléen på kaken. Da får jeg fordelt den jevnt, samtidig som det ikke blir hull i geléen.

Sett kaken kald i kjølskap over natten.

6.

Pynt med valgfri bær og evt. andre godsaker før servering.

7.

bottom of page