top of page
Deliciousbyjoma
Se profil i appen
Vegansk sjokoladekake med bær
Dette er min to-go kake ✨ Den lages i springform str. 20 og passer til alle anledninger og er lett lage. Topp med det du måtte ønske av bær eller andre godsaker 🍓🫐
#Middels #Dessert #Vegetar #Vegan #Plantebasert
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
2 t
Passiv
3 t
Total
Ingredienser
3 dl Hvetemel
2 dl Plantemelk
1 dl Nøytral olje
2 dl Sukker
4 spiseskje Edikk
4 spiseskje Bakekakao
2 teskje Bakepulver
2 teskje Vaniljesukker
3 dl Gryr fløte
100 g Plantebasert kokesjokolade
4 spiseskje Melis
0 0 Jordbær
0 0 Blåbær
12 posjoner
Slik gjør du
Forvarm ovnen på 180 grader, over og under.
1.
Bland sammen mel, sukker, vaniljesukker, bakepulver og bakekakao.
2.
Rør inn plantemelk, nøytral olje og edikk, bruk gjerne håndmikser til dette.
3.
Hell blandingen i springfrom ca. str 20-22 og stek i 40-50 minutter. Steketiden varierer etter ovn og størrelse på formen, så pass på. Avkjøl på rist.
4.
Mens kaken kjøler seg ned lager du glasuren. Begynn med å smelte kokesjokoladen over vannbad
5.
Stivpisk fløten og rør inn melis og den smeltede sjokoladen
6.
Når kaken er helt avkjølt, pyntes den, gjerne med sprøytepose og tilhørende tupp. Topp kaken med blåbær og jordbær etter behov
7.
Nyt! ✨🫐🍓
8.
bottom of page