top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

Vegetar lasagne

Farfars vegetar lasagne overrasker alle. Ingen kan gjette at denne lasagnen er uten kjøtt !!

#Middels #Hovedrett #Barnvennlig #Familie #Glutenfri #Melk #Pasta #Grønnsaksrett #Grønnsaker #Italiensk

Middels

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

25 min

Passiv

1 t 25 min

Total

Ingredienser

40 g Smør

4 spiseskje Mel

6 dl Helmelk

Salt, Maldon etter smak

Muskatnøtt, revet etter smak

Pepper etter smak

1 stk Løk, stort

250 g Champignon

2 stk Selleri, stilk

4 stk Tomater

2 teskje Sitronsaft

Timian etter smak

2 stk Lauvbærblad

Muskatnøtt, revet etter smak

2 spiseskje Tomatpure

Salt, Maldon etter smak

Pepper, friskkvernet etter smak

Olje etter smak

4 posjoner

Slik gjør du

Ingredienser

1.

Lasagne platene blansjeres i lettsaltet vann tilsatt litt olje i ca 8 min. Legg dem forsiktig, hver for seg, på et kjøkkenhåndkle og dupp dem tørre

2.

Kom den frosne spinaten i en gryte med litt smør og la den smelte ved svak varme i ca 5 min. Bland deretter inn Cottage cheese og litt salt. La blandingen putre ca 5 min

3.

Hakk grønnsakene fint og stek gulerot, løk og selleri lett i olje. Champignonen brunes lett på tørr stekepanne og blandes deretter i grønnsaksblandingen.

4.

Skjær tomatene i båter og ha dem i grønnsaksblandingen sammen med sitronsaft, timian, lauvbærblad, muskatnøtt, salt, pepper og tomatpure.
Damp blandingen uten låkk til væsken er redusert.

5.

Smelt smøret i en gryte. Visp inn melet litt etter litt i ca 1 min til en jevn blanding. Tilsett melken litt etter litt og pisk blandingen blank mellom hver gang det tilsettes melk.
La den putre ca 2 min og smak til med salt og pepper.

6.

Smør et ildfast fat med smør. Fra bunnen: Bechamelsaus, lasagneplater, grønnsaksblanding, spinatblanding, revet ost. Dette gjetas to ganger. Til sist drysses med rikelig revet ost.

7.

Varm ovnen til 215 gr varmluft i ca 30 min

8.

bottom of page