top of page
bakselvno
Se profil i appen
Verdens enkleste surdeigsbrød
Har du tenkt over hvor lite du egentlig trenger å legge i et fersk surdeigsbrød? Dette er faktisk den enkleste metoden du finner, og godt blir det alikevel! Det eneste du trenger er en brødform ellers bruker du kroppen som verktøy. Endre litt på ingrediensene og du vil se at du kan bruke denne metoden til mange typer brød.
#Enkel #Frokost #Lunsj #Kveldsmat #Snacks #Prisbevisst #Barnvennlig #Travel hverdag #Familie #Vegetar #Pescatarian #Bærekraftig #Tradisjonell #Korn #Brød #Surdeig
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
23 t 59 min
Passiv
14 min
Total
Ingredienser
300 g Hvetemel
100 g Sammalt mel
280-310 g Vann
100 g Surdeig
9 g Salt
5 posjoner
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene i en bolle til en jevn deig.
1.
Ta en liten klatt med smør, og smør inn brødformen godt. Dette er viktig for å unngå at brødet sitter fast i formen. Alternativt så kan du bruke bakepapir.
2.
Etter du har smurt formen flytter du deigen over til formen og lar den stå i romtemperatur i 3-6 timer og deretter inn i kjøleskapet for steking dagen etter.
3.
Når du våkner dagen etter, er det bare å skru på ovnen til 230°c og vente til ovnen har blitt varm. Stek brødet i ca 35-40 minutter og la avkjøles utenfor formen.
4.
bottom of page