top of page
KokkenGeir.blogg.no

KokkenGeir.blogg.no

Se profil i appen

Reinsdyr ytrefilet med rotgrønnsaker, poteter og soppskysaus.

Viltsesongen er virkelig på dagsorden. Jaktsesongen på elg, hjort, rein og mange andre dyr og fugler, er det tid for nå.
I denne oppskrift, er det brukt ytrefilet av rein. I Norge har vi god tilgang til denne delikatessen, dette kjøttet. Mange kjenner godt til reinsdyrskav, som er tynne skiver av reinsdyr. Finnbiffgryte, deilige og gode smaker. Ellers selges der mye annet godt kjøtt av reinsdyr i flere butikker. Meny, Coop Mega, med flere.

Ytrefilet er av det bedre stykke kjøtt.

Reinkjøtt er noe av det magreste kjøttet du kan spise, fettinnholdet er så lavt som 2 – 4 prosent. Proteininnholdet er derimot høyt, det samme er jern og B-vitaminer. Kjøttkvaliteten er best om høsten og tidlig vinter, etter at den har fetet seg opp under sommeren

tags

Middels

Vanskelighetsgrad

0

Aktiv

0

Passiv

0

Total

Ingredienser

Ingredient

Description of the recipe

Description of the recipe

Description of the recipe

Antall porsjoner

Slik gjør du

Step

1.

Description of the recipe

2.

Description of the recipe

3.

Description of the recipe

4.

bottom of page