top of page
Henrik

Henrik

Se profil i appen

Surdeigsstarter 🫧🍾🍞

Alle gode ting starter med surdeigsstarter. Det er ikke helt sant, men er ikke så helt feil heller. Surdeigsstarter kan brukes til så mangt. Du kan lage brød, kaker, rundstykker og pizza. I prinsippet trenger du aldri igjen å kjøpe gjær. Surdeigsstareren blir bedre og bedre med tiden, og varer livet ut så lenge du mater den. I denne oppskriften bruker jeg en blanding av rugmel og hvetemel. Jeg bruker rugmel fordi det har mer næring, slik at det blir mer mat til gjæren. Dette gjør at surdeigsstarteren vokser raskt og blir aktiv. Etterhvert blander jeg inn vanlig hvetemel når surdeigsstarteren er aktiv, rett og slett for at det er billigere 👌

Denne surdeigsstarteren er klar til å bakes med etter 5 dager. Hvor ofte du må mate den avhenger av temperaturen på kjøkkenet ditt. Gjør neste steg mellom 12 og 24 timer. Etter noen dager vil du se på glasset at starteren har hevet. Målet er å mate den akkurat når starteren har begynt å falle sammen.

tags

Middels

Vanskelighetsgrad

0

Aktiv

0

Passiv

0

Total

Ingredienser

Ingredient

Description of the recipe

Description of the recipe

Description of the recipe

Antall porsjoner

Slik gjør du

Step

1.

Description of the recipe

2.

Description of the recipe

3.

Description of the recipe

4.

bottom of page