top of page

Høstmat - Disse middagene kan du lage i høst

Oppdatert: 7. nov. 2022

Høsten er en tid for varmende oppskrifter og innekos. Hva er vel bedre enn å komme inn fra frisk og kald høstluft til en god suppe eller gryte? Her får du fem middagstips til enkel høstmat som du kan lage når dagene blir mørkere og kulden kryper inn. Flere av rettene er kjøttfrie og kan også enkelt tilpasses veganere ved å erstatte enkelte ingredienser med plantebaserte alternativ.Sellerirotsuppe med bacon

Kokken Geir (@KokkenGeir.blogg.no) imponerer stadig med sine oppskrifter, og i høst har han laget en sellerirotsuppe med bacon. Rotgrønnsaker er nå i sesong, og da passer det perfekt å lage en god suppe med ferske råvarer. Dersom du ønsker en vegetar-vennlig variant kan bacon sløyfes fra oppskriften. Erstatter du fløte med plantebasert fløte, har du også en vegansk sellerisuppe om det er å foretrekke. Suppen tar omtrent 40 minutter totalt å lage, så denne kan fint lages som hverdagsmiddag.
Lammecurry

Også norsk lam er i sesong, og denne lammecurryen fra Matpaafat_Monika er super både til hverdagsmiddag og når du får gjester i høst. Det tar kun noen få minutter å slenge sammen alle ingrediensene i en gryte, før retten skal godgjøre seg i en time eller til kjøttet er mørt. Lammecurryen kan serveres med ris og nanbrød om ønskelig, og revet koriander på toppen gir et ekstra piff.Hele oppskriften på lammecurry finner du her.


Varmende paprikasuppe

Varmende supper er en stor favoritt i høstmånedene, og paprikasuppen til MatOgGlede er intet unntak. Suppen tar ikke mer enn 20 minutter å lage, så denne retten passer utmerket for deg som ofte havner i tidsklemma men fortsatt ønsker en god og næringsrik middag. Dersom du ønsker å løfte suppen et ekstra hakk, kan du toppe den med bacon, grønnkål og ost. Server den gjerne med nystekt brød eller rundstykke.
Gresskarsuppe

Gresskar er selve symbolet på høst og har mange bruksområder. Dette er en perfekt rett å lage dersom du har skjært ut gresskarhoder og sitter igjen med innmaten. I tillegg til å bruke gresskarkjøttet til å lage en deilig og fyldig gresskarsuppe, kan du bruke frøene til en crunchy topping dersom du rister de noen minutter i ovnen med ønsket krydder. Suppen til MatMedSmak tar omtrent en time å lage, så dette er også en fin hverdagsmiddag i høst.
Gresskarsuppen finner du her.


Linsechili

Ønsker du en krydret og god middag med mye smak bør du prøve Aicha (@aichasmat) sin linsechili. Dette er en fin baseoppskrift som kan utvides og varieres med de grønnsakene og ingrediensene du har tilgjengelig. Her har du med andre ord en god mulighet til å tilføre mer grønnsaker og belgfrukter i kostholdet ditt. Oppskriften tar omtrent en time å lage, og den er klar til å serveres når linsene og grønnsakene er myke og vesken har kokt inn.


Enkel linsechili
En enkel men veldig god linsechili fra Aichas Mat.Fant du noe du likte?

Vi håper dette ga deg inspirasjon til å prøve en ny oppskrift i løpet av høsten. Alle oppskriftene i denne artikkelen er hentet fra Kulina appen hvor du også finner mange flere oppskrifter til både frokost, lunsj, middag og dessert. Last ned appen nå for å få enda mer inspirasjon til hva du kan lage på kjøkkenet i høst:Comments


bottom of page