top of page

Er Airfryer sunnere?


Airfryer er sunnere enn en frityrkoker, men ikke en vanlig ovn
Er Airfryer sunnere?

Mange av oss har nok hørt om airfryer og dens påståtte fordeler når det kommer til sunn matlaging. Airfryerens popularitet har eksplodert de siste årene, og mange ser på den som en mirakelmaskin som kan tilberede deilige og sunne retter med minimal, eller ingen bruk av olje. Men er airfryer virkelig så sunn som den hevdes å være? I denne artikkelen skal vi utforske hvorfor airfryer er et misforstått begrep og hvorfor den ikke nødvendigvis er sunnere enn en vanlig konveksjonsovn. Om du vil lese mer om hvordan en airfryer fungerer, og hvordan den er forskjellig fra en frityrkoker, eller en vanlig ovn, så kan du lese mer om det her


Misforståelse 1: Airfyer er oljefri.

En av hovedgrunnene til at airfryer har blitt så populær, er dens påstand om å kunne tilberede mat uten å bruke olje. Dette stemmer, men det er fordi vi blir lurt til å sammenligne en airfryer mot en frityrkoker på grunn av navnet airfryer. Dette er to helt forskjellige ting, og kan ikke samenlignes direkte mot hverandre. Som vi skrev om i forrige innlegg, er en airfryer er mer som en liten ovn med varmluftsfunksjon. Den vil aldri kunne sammenlignes med en frityrkoker, hvor mat blir senket ned i varm olje, som gir en helt annen tekstur og smak, en det en airfryer kan. Det går rett og slett ikke ann å samenligne mot hverandre. Philips har i sin vellykkede markedsføringskampanje manet frem at airfryer er sunnere, men sunnere enn hva? Sunnere en frityrkoker? - Ja, det er det, men det er jo to helt forskjellige ting. Det er mer rettferdig å sammenligne en airfryer med en vanlig ovn. En airfryer er ikke sunnere enn en vanlig ovn.


Misforståelse 2: Airfryer er en sunnere alternativ

Airfryer markedsføres ofte som et sunnere alternativ til fritering og steking, og mange tror at mat tilberedt i airfryer er automatisk sunnere. Men helsefaktorene ved mat avhenger av ingrediensene og tilberedningsmetoden, ikke av om du bruker ovn eller airfryer. Selv om airfryeren kan redusere mengden olje som brukes, kan maten fortsatt være usunn hvis den er salt eller full av bearbeidede ingredienser. Det er viktig å fokusere på å velge sunne ingredienser og tilberede dem riktig, uavhengig av hvilken ovn du bruker.

Konklusjon:

Airfryer har blitt et populært kjøkkenapparat, men det er viktig å huske at det er et misforstått begrep når det gjelder sunn matlaging. Luftfritering gjør ikke maten sunnere, og airfryeren er ikke nødvendigvis sunnere enn en vanlig konveksjonsovn. Sunnhet avhenger av ingrediensene og tilberedningsmetoden, og det er opp til oss som kokker å ta sunne valg uansett hvilken enhet vi bruker. Så la oss være oppmerksomme på hva vi tilbereder og hvordan vi tilbereder det, uansett om det er i en airfryer eller en konveksjonsovn.

Comentários


bottom of page