top of page

Matinfluencernes julegavetips

Har du familie eller venner som er glad i å bruke tid på kjøkkenet? Hvem er vel bedre til å anbefale kjøkkenprodukter enn de som lever og ånder for matlaging? Vi har kontaktet tre av våre fantastiske brukere. Vi spurte hva de ikke kan leve uten på kjøkkenet, og hva de anbefaler som julegavetips til andre.


Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Bakeren og Kokken. Matinfluencerne får 100% av tildelt provisjon til støtte for deres arbeid med å spre matinspirasjon.Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter (Kjersti Thorsen Grimen), lager fantastiske bake- og matoppskrifter som hun deler på Instagram og i Kulina. Hun er svært flittig, da hun ved siden av studiene lager fantastiske oppskrifter som alle blir lykkelig av, i tillegg til å ta imot kakebestillinger til alle slags arrangementer.


De Buyer Affinity Stekepanne

Denne stekepannen må man bare ha. Matlagingen ble mye bedre etter jeg kjøpte denne stekepannen.

Pannen tåler steikeovnen og er derfor perfekt til «alt i en» oppskrifter. Stekepannen er laget av aluminium og rustfritt stål som gjør at varmen fordeler seg jevnt over. Dette vil gjøre stekingen og maten mye bedre. En perfekt julegave til den som vil ta matlagingen til et nytt nivå!
Electrolux Kjøkkenassistent

Jeg baker mye hele året, men nå i julen skal det bakes ekstra mye. Det skal bakes alt fra pepperkaker til boller. Da er det viktig med en god kjøkkenmaskin.

Jeg er avhengig av en maskin som både håndterer kakerører og gjærbakst. Da er denne kjøkkenmaskinen fra Electrolux perfekt.


Med denne maskinen kan man sette på timer, som er perfekt for blant annet elting. Ikke bare kan den brukes til baking, den har også muligheter for å koble på ekstrautstyr, som for eksempel kjøttkvern, juicepresse, pastakutter og mye mer. Det er derfor en perfekt julegave til den som elsker å lage mat. Her får man utrolig mange funksjoner i en maskin.Vil du se alle oppskriftene til Lykkeoppskrifter?
Kokken Geir

ble utdannet kokk i 1984 og har lang erfaring med matlaging og kjøkkenutstyr. Vi tok en prat med Geir for å finne ut hva som er hans kjøkkenfavoritter og høre om han har tips til hva man bør kjøpe til hobbykokken.


Arbeidshesten

Hva er vel et kjøkken uten godt redskap? Har du det riktige utstyret på kjøkkenet, kan du senke skuldrene og jobbe lettere. En foodprosessor er et flott hjelpemiddel, men der er mange slag å velge i.

Kokken Geirs foodprosessor fra Bosch
Kokken Geirs foodprosessor

Jeg valgte typen Bosch Styline, og har ikke angret på kjøpet. Den er en skikkelig arbeidshest. Motoren er kraftig, og kjører tunge arbeidsoppgaver helt topp. Jeg lager mye pesto, som krever kraft ved kjøring av mandler, ost og andre ingredienser til denne deilige sausen. Ellers kjøres det kjøtt og fiskefarser. Til jul lages der medisterkaker. Her kan du kjøpe stykket kjøtt og kjøre det til farse i maskinen. Jeg har brent opp flere foodprosessorer av andre merker, da wattstyrken ikke har vært av de høyeste. Motoren slites da raskt. Kjøp kvalitet når du først kjøper.


Det perfekte grytesett

Den perfekte julen 2021.

I mine mange år som kokk, har jeg hatt et stort ønske. Julen 2021 gikk ønsket i oppfyllelse. Koke med de perfekte gryter. Kobbergryter i flere pakker lå under treet.


Kokken Geir og grytesettet i kobber fra Eva Sol
Kokken Geir og grytesettet i kobber fra Eva Sol

Hva i all videste verden fikk deg til å tro at dette var noe jeg ønsket meg til jul, spurte jeg min kone om.

Svaret var at jeg lenge hadde snakket om Kobbergryter på kjøkkenet. Kobbergryter har flere bruksområder. Ikke bare at de er fine å se på, men de kan settes direkte på bordet, der de er pynt i seg selv. Gryter kan også settes rett i stekeovnen. Kobber er en utmerket varmeleder, noe som gjør at kobbergryter har gode stekeegenskaper, og de virker på alle varmekilder.


Siden kobber leder varme så utrolig bra, kan pannen bli varm veldig fort - men samtidig også kjøle seg ned ganske fort. Det kreves at man bruker pannen riktig, og når man først har lært seg hvordan den fungerer, så er den helt fantastisk effektiv og herlig å jobbe med!

Min store flotte julegave bestod av produkter fra kobberpanner fra Eva Trio; Stekepanne 24 cm, traktørpanne 24 cm, kasserolle 1,5 l. 16 cm og gryte 3,9 l. 20 cm. Fikk også medhørende lokk til mine gryter.


Jeg pusser mine gryter til stadighet og holder dem fine, slik at jeg kan ha dem på bordet som pynt i seg selv. Her er det mye kokkeglede i hverdagen. Absolutt noe å gi til jul, vil alltid falle i smak.
Kniver for et hvert kjøkken

Kniver for et hvert kjøkken under treet.

Helt siden min tid som lærling, lærte jeg at riktig redskap til riktig tid, hjelper deg langt på veien til å lykkes. Dette gjelder også på kjøkkenet. I mange år som ung, brukte jeg kniver i mitt familiehjem, der det ikke var alskens kniver å velge av. De var heller ikke av de beste, da sløve kniver ofte var å finne i skuffen, sammen med alskens annet kjøkkenredskap.


Kokken Geir sine kniver fra Victorinox
Kokken Geir sine kniver fra Victorinox

I min tid som kokk, ja helt siden 1984 har jeg brukt kniver som et hvert kjøkken burde vært i besittelse av. Kniver fra Victorinox – et Sveitsisk merke av høy kvalitet.

Jeg har syv kniver av dette merket, type Wood med sort fibrox håndtak. Den eldste kniven er over 30 år gammel. Brød/bakekniv, som jeg har to av, er en meget allsidig kniv som jeg bruker til alt – ikke bare brød og bakekniv. Filetering av fisk, skjære kjøtt, grønnsaker og lignende. Jeg har gitt mange sett kniver som gaver til jul og som bryllupsgaver. Mitt utvalg i skuffen – i knivskuff, er: Brød/bakekniv wood 26 cm, kokkekniv wood 25 cm, kokkekniv med tagger - sort fibrox 28cm, fleksibel fileringskniv 18 cm, kokkekniv wood 19 cm, tournerin/formkniv 6 cm.


Kjøper du et sett med 3-4 kniver av Victorinox, har du det meste av kniver du trenger på kjøkkenet. Jeg anbefaler da settet med fire kniver.

Oppgrader med et knivstål, og du har godt utstyr mange vil misunne deg.


Vil du se alle oppskriftene til Kokken Geir?Matsammen

Camilla er en superheltinne i og utenfor hjemmet. Hun er mor til 3, jobber i barnehage og lager mat og oppskrifter som både barna og de voksne elsker!


Det beste jeg vet å gjøre i julen er å bake sammen med barna mine og lytte til julemusikk. Vi starter å bake allerede tidlig i november og fortsetter helt til nyttår. Hvert eneste år baker vi pepperkaker.

Jeg lager som oftest deigen dagen før slik at fokuset blir på kosen med å kjevle og stikke ut figurer. Det er helt utrolig å se hvor selvstendig barna er til å kjevle ut deigen og bruke pepperkakeformene.

Til og med ettåringen har forstått hva han skal gjøre med formene og synes de er kjekke å utforske. Finner han dem i kjøkkenskapet kan han studere og leke med dem lenge. Jeg bruker fremdeles de klassiske figurene som jeg selv brukte da jeg var liten med gris, mann, kone, hjerte og bukk. Jeg synes det er viktig å ta vare på tradisjoner. Bakeren og kokken har kjempefine, rimelige pepperkakeformer med de kjente figurene i rustfritt stål. Anbefales på det varmeste for å skape matglede og julestemning i hjemmet.Vil du se alle oppskriftene til Matsammen?

Vi håper du syntes denne artikkelen var nyttig. Vil du samarbeide med oss i Kulina? Ta kontakt da vell!


Comments


bottom of page